Зимата

Сутринта на 2 Януари ни изненада с около 70см сняг. Не си спонмям от колко време не бях виждал такъв огромен сняг… А най-якото беше, че продължаваше да вали на големи парцали :)

2nd

zima

dvor

Цялото село беше затрупано и на нас с МБ не ни остана друга възможност освен да караме ски до късно вечерта на осветената „писта“.

ski

Най-яката нова година!

На този ден станахме и свидетели на една много грозна гледка – докато се изкачвахме със ските видяхме кола да спира на пътя до спирката, от която излезна един глупак (надявам се някой ден да прочетеш това, задник) и с умело движение изхвърли 3 сини торби с болуци в дерето зад спирката. Може би наистина трябваше да му хвърлим един бой, както даваше зор МБ…

ski

Не мога да разбера що за идиот трябва да си, че да си изхвърлях болуците, които си донесъл от града, на село. Толкова ли е трудно, вместо да ги изхвърлиш сред природата, да ги натовариш обратно в колата и да ги върнеш там от кадето си ги донесъл…

Белица има нужда от организирано събиране на отпадъците, за да няма такива глупаци, които да серат пластмаса в гората.

3 thoughts on “Зимата

 • 01.04.2019 at 5:28
  Permalink

  Здравейте, Стефан!

  Не мога да опиша възхищението си към Вашето изкуство! Прекарах една цяла нощ в интернет пространството гледайки Ваши снимки(още от 2007-ма) и проследявайки толкова много истории в детайлите! Не съм сигурен дори,дали ще прочетете това! Колко плаках на историята с Гришо, тъй като с часове вече бях изградил неговия образ и как едвам повярвах, че тази личност не е на земята! Изключително съдбовно съвпадение на много неща, културно, събитийно, емоционално ми поднесе Вашият flickr (kozzman), както и двата блога, които имате! Вие носите нещо изключително скъпоценно, не мога да го опиша, просто го съпреживях с Вашите снимки, творчество и приятели, сякаш Ви познавах! И подчертах неслучайно съдбовно, тъй като в момента участвам активно в подписки, организиране на събития и протести около вечното запазване на Иракли и черноморието! Търсейки архиви от предишни събития и теми около протестите, аз попаднах във Вашият свят, толкова красиво изложен от Вас и Вашите форографии! Бих се радвал да се срещнем на Иракли! Изключително добре направен блог!
  Поздрави,

  Константин Купенов

  Reply
  • 01.04.2019 at 11:21
   Permalink

   Благодаря Ви, господин Купенов.
   Аз също тъжа за Иракли, колкото до Гришо, там вече болката е заместена от любовта и милите спомени за това момче, този година стават десет от нелепата му смърт.
   Да пребъде Иракли.

   Поздрави,
   Стефан

   Reply
 • 11.09.2019 at 17:51
  Permalink

  Здравейте Стефан,

  Преди може би 4-5 месеца се бях опитал да се свържа с Вас, чрез блогът Ви за Белица.

  Няма как да опиша буреносният вихър от чувства и емоции от всичките блогчета, снимки и истории от други хора, в името на Гришо(Лек брат), който ме връхлетя, когато случайно за един протест на Иракли събирах информация.

  Компанията Ви и споделените преживявания чрез снимки и историйки напомнят за моя изключително близка компания със същата свещена вила(с тази разлика, че не е в Ихтиманска Средна гора, а в Искърското дефиле) и този тип свежарски компанийки на, разбирасе, единственото Иракли. Много фино се докоснах до Вашите фотографии и сплотеност, а нелепата случка с Гришо ме трогна и натъжи сякаш е мой изключителен близък. Искам да Ви се извиня, ако с това откровение навлизам фамилиарно в личното Ви пространство и с любопитвото си Ви причинявам забравена болка.

  Счетете моля последвашите въпроси, като въпроси зададени от човек, останал с много неизвестни след трогателен разказ(повдигнал не мизерно и клюкарско любопитство, а искрена и необикновена привързаност към естествена и красива група от хора, които са имали много истинска връзка помежду си. И именно това е нещото, което ме порази, защото в много мънички детайли съответва с мои преживявани събития със този тип хора.)

  Исках да Ви попитам, дали Вие- Стефан, сте kozzzman и сте автор на всички тези яки снимки в блоговете си?

  Белица(имам познат от там) е Вашо любимо място, може би както на мен моята вила в с. Батулия?

  Мишо(срещнах случайно подробно историята за съдебното дело на онзи изверг, описана точно от този Мишо в Пежо клуб интернет форума! В последователност разбрах, че е завършил автомобилно инженерство, което впрочем в момента аз уча.) всъщност брат ли се явява на Гришката?

  Гришо е имал сестра?

  Събирате ли се все още на Иракли? Много бих искал да се срещна с вас! Много бих се радвал просто да седнем на общ огън.

  Много въпроси са, за нормалният човек просто ще бъде акт на психопатщина. Имате право и напълно ще уважа, както Ви споменах, ако Ви е неудобно и обидно да отговаряте на толкова лични въпроси. Аз искам просто да Ви уверя, че Вашата история аз я приех много лично, тъй като отразява много мои свидни спомени и ценни хора за мен.

  Много Ви благодаря предварително, каквото и да решите!

  Името ми е Константин Купенов, на 23 години съм и уча за момента в Холандия.
  Възможно е силната ми носталгия към всичко истинско, българско и свежо да е подтикнало и съдбата да ме „забие“ съвсем случайно в архаичния „зелен“ блог, който сте създали 2009-та година и съвсем случайно да се хипнотизирам от тази случайна среща и събития с компанията Ви в миналото. Отново Ви се извинявам и Ви благодаря!

  С много поздрави и уважения:

  Константин Купенов

  П.С.- Ако е възможно да отговорите на имейлът ми, за да не Ви товаря страницата?

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *